Dag tweeënvijftig
Door: Patrick
Blijf op de hoogte en volg Patrick
31 Maart 2008 | Zuid-Afrika, Vaalwater
Een iets verlaat dagverslag over zondag 30 maart, dag 52 om precies te zijn. Vanmorgen begonnen om half 8 in de office en toen kon ik meteen beginnen met het leukste taakje van het park. Op het einde van de maand worden de voorraden geteld van de curio’s, het restaurant en van de keuken. Het volledige restaurant plus de bar was voor mijn rekening. Alle blikjes Cola, flessen wijn, flessen drank tellen en in de voorraad verwerken.
Toen ik klaar was, was het half 11 en kon ik richting het dorp. Er moesten toch gasten worden opgehaald in Vaalwater en dus konden we meteen wat boodschappen doen. De gasten die we gingen ophalen waren uiteraard mijn ouders en Pascal. Echt heel leuk om hun weer te zien. Af en toe even checken of zij het wel echt waren, maar ze zijn toch echt in Afrika!
Eerst een grote milkshake gehaald en daarna over de bakkerspas richting Kololo rijden om de milk nog verder te shaken vanuit onze maag.
Ik checkte ze in en bracht ze naar het restaurant. Elize zei dat ik maar samen met hen moest lunchen, dan konden we even bijkletsen enzo. Zo gezegd, zo gedaan en toen de lunch op was, was mijn werktijd voor de dag voorbij.
Even naar het chalet gegaan (Oom Piet) zodat zij hun tas konden uitpakken. Om 4 uur zijn we op Kololo game drive gegaan. Meteen aan het begin van de drive kwamen we een heel bijzonder vogeltje tegen: de Hoopoe. Men zegt dat wanneer je deze vogel ziet, dat je dan veel geluk krijgt de komende tijd. Deze had ik nog niet eerder gezien hier, dus dat belooft veel goeds voor de week dat mijn ouders hier zijn. Een leuk begin! Ik hoop er vandeweek een foto van op mijn Hyve te zetten.
Helaas begon het na een kwartier enorm te onweren en vonden we het onverantwoord om door te rijden. In de stromende regen kwamen we terug, maar in die korte tijd hadden we toch al veel wild gezien. Dan maar in het restaurant op het balkon zitten, wachtend op een mooie zonsondergang. Helaas kwam die niet echt, het was zo bewolkt dat je niets kon zien.
In de avond mee gegeten in het restaurant. Dit is voor het eerst dat ik een 3 gangen diner van de kaart had en het was wel vreemd om van de andere kant te zitten dan ik gewend ben. Personeel wat je normaal gesproken aanstuurt moest ik nu hun gang laten gaan en drankjes mocht ik niet zelf halen, maar moest ik doorgeven.
Na het eten in de lounge gaan zitten voor een kopje koffie. Na een minuut bedachten we ons dat een zelf gezet kopje koffie op de kamer net zo lekker is, en dus stonden we weer op.
De hele avond ben ik op Oom Piet gebleven en rond half 10 besloot ik om maar te gaan slapen. De volgende ochtend gamedrive en dus vroeg op. Gelukkig is deze chalet voor 4 personen en dus kon ik de kamer delen met mijn broer. Hoef ik ook niet naar mijn kamer en is wel zo gezellig!
31 Maart 2008 - 12:27
Rik:
Leuk dat je ouders er zijn! Even wat rust ook voor jou.. -
02 April 2008 - 19:51
Wouter:
zo zeg, dat klinkt reuze gezellig daar! gezellig dat je ouders er zijn zeg. en wat leuk dat je deze week met ze in hetzelfde chalet kunt blijven. dat maakt je trip daarnaartoe toch weer goed.
geniet van deze week.