Dag vijfenvijftig - Reisverslag uit Vaalwater, Zuid-Afrika van Patrick Bosmann - WaarBenJij.nu Dag vijfenvijftig - Reisverslag uit Vaalwater, Zuid-Afrika van Patrick Bosmann - WaarBenJij.nu

Dag vijfenvijftig

Door: Patrick

Blijf op de hoogte en volg Patrick

02 April 2008 | Zuid-Afrika, Vaalwater

Na precies 54 dagen elke dag gewerkt te hebben was vandaag dan toch mijn eerste vrije dag. Eindelijk, daar was ik aan toe!
Desondanks hadden we vandaag genoeg te doen. Laat ik beginnen bij het begin. Om 9 uur vertrokken we met Simon richting Vaalwater voor de tour. Zack reed mee want hij moest nog ‘dingen doen’. Eerst gingen we naar de supermarkt en de Black Mamba (souvenir winkel) en daar lieten we Zack zijn eigen dingen doen. Daarna naar de grote winkel gereden waar Pascal een boel dingen voor thuis heeft gekocht.
Toen we daar klaar waren zijn we doorgereden naar de townships. Hier bleven we maar een korte tijd want we hadden het wel snel gezien en het voelde gewoon niet helemaal goed om zo die mensen te kijken.

We gingen dus maar richting ‘The Big Five’ het café waar we gingen lunchen. Hier had ik een super grote dubbele hamburger en het koste me moeite om op te krijgen, maar het is me gelukt!

Daarna gingen we ‘zack ophalen’ en mijn ouders vermoedde niets van wat ik had geregeld. Onderweg kwamen we een jongetje tegen in een echt tijgerbroekje met een gnoestaart in zijn hand. Hij zei dat we achter hem aanreden en dat deden we dus ook.

Daar stond Zack tussen de bosjes en je hoorde een grote groep zingen en muziek maken op een grote trommel. We liepen er naartoe en daar was een klein kampvuurtje en er stonden stenen als stoelen opgesteld. De dansgroep van Zack (Madume Cultural Dance Group) stond klaar om ons een privé voorstelling te geven in de bush. Pascal en mijn ouders hebben er van genoten en ik, samen met Zack, Simon en de dansers zelf ook. Het mooie was, ze hadden echt niets door…

Als laatste nog even naar de bank gereden en in een winkel een boel voetballen gekocht voor het weeshuis dat Kololo steunt. Dat vonden we toch wat origineler dan potloden en schriften. Wanneer we daar weer heen gaan zullen we het geven, ik weet zeker dat ze er blij mee zullen zijn!

Toen we terug kwamen was het alweer kwart voor 3. Om 3 uur zouden we op gamedrive gaan, maar dat was wel heel erg snel en dus gingen we een kwartiertje later weg. We gingen richting westen omdat we hoorden dat daar leeuwen waren gespot. Het was echt behoorlijk ver rijden en daar was ik zelf nog nooit geweest. Echt een ongelofelijk mooie rit tussen de bergen en valleien met uitzicht zoals ik nog nooit had gezien. Het duurde bijna anderhalf uur tot we iets zagen maar toen we bij een meer kwamen spotte we onze eerste sensatie: twee nijlpaarden! Liggend in het water met hun kop er boven uit stekend. Ook hier heb ik hele mooie foto’s van kunnen maken!

Na een poosje toch maar doorgereden en na een tijdje kwamen we een vrij oude maar zeer mooie giraffe tegen. We konden heel erg dichtbij komen want ons gezelschap leek hem niets te deren. Hij bleef lekker dooreten waardoor wij onze camera vol konden schieten.

Daarna werd het even rustig. We reden nog verder en de zon begon al onder te gaan. Het werd frisjes en we hadden allemaal maar een T-shirtje aan dus we pakten de dekentjes er maar bij. Opeens kwamen we twee grote volwassen mannetjes giraffen tegen die aan het vechten waren. Dan slingeren ze hard met hun nekken naar elkaar waarmee ze behoorlijke klappen kunnen uitdelen! Dit leverde weer een boel sensationele plaatjes op.

Toen was het tijd voor koffie. We hadden de leeuwen waarvan we hoorden nog niet gezien maar anders werd het te koud en donker om nog wat te drinken. We stopten, stapten uit en toen hoorden we ‘lion’ op de walkietalkie. Snel gaan luisteren en toen bleek dat hij heel dichtbij was gespot. Snel weer ingestapt, dan maar geen drinken. Er heen gereden en ja hoor, daar kwam hij aangelopen: een grote volwassen mannetjesleeuw die statig over de weg liep. Hij kwam recht onze kant op en we parkeerde de auto in een zijweg. Hij kwam steeds dichterbij en liep op onze auto af. Hij kwam zo dichtbij dat hij de auto aan de voorkant raakte en we hem konden aaien als we dat hadden gewild. Gelukkig hebben we nog wel een beetje verstand.

Pascal zat voorin en ik recht daar achter. Beide met onze telelenzen hebben we onze geheugenkaart van het fototoestel volledig volgeschoten en dat was zeker de moeite waard! Wat een boel prachtige foto’s zijn dat geworden!

Toen de leeuw er vandoor ging was het toch echt tijd om weer terug te gaan. Het was half 6 dus we hadden eigenlijk al terug moeten zijn. Aangezien we nog een rit van anderhalf uur te voor de boeg hadden waren we dus aardig uitgelopen. Weer diezelfde mooie route terug genomen maar de zon was al aardig onder. Na verloop van tijd was het pikkedonker en door de strak heldere hemel kreeg ik echt het gevoel dat we in de echte bush terecht waren gekomen.

Toen we om kwart over 7 terug kwamen hadden we niet eens honger maar zijn we toch maar naar het restaurant gegaan. Moe van de vele gebeurtenissen van de dag en vol met verhalen hebben we lekker zitten eten. Nog even een kopje koffie in de lounge om de dag af te sluiten en daarna rond 9 uur richting chalet gegaan om de foto’s te bekijken.

Morgen op olifant safari. Ik ben heel erg benieuwd of dat wat is maar als ik alle verhalen hoor van de mensen moet het wel een succes gaan worden. Ik ben heel erg benieuwd….

• 02 April 2008 - 20:17

Wouter:

patrick..je maakt me echt jaloers met deze mooie verhalen.
    wat ontzetend lekker dat je ouders daar zijn zeg! het klinkt alsof je er echt van geniet, mooi zo.

nog veel plezier deze dagen en geniet van je vrije dagen

• 02 April 2008 - 20:35

Nancy:

PATRICK.
    sjongeee ik denk dat ik maaar naar burgers zoo ga en dan denk OOH wat zit
    ik toch heerlijk in ZUID-AFRIKA!
    ik wil die beeste ook wel in het echt zien:D!!

en niet alleen maar horen via die verhaaltjes;)
    maar gelukkig heb je al leuke dinge daar
    beleeft met je familiie daar gaat hem om hé!

xx

• 02 April 2008 - 23:22

Maarten:

Sjezus wat vet zeg! ik volg een weekje je verhalen niet en dan krijg je dit!

Helaas zit het er waarschijnlijk niet meer in dat ik langs kom.. :S Maar er zijn ergere dingen te bedenken toch ;)

Ik geniet echt van je verhalen! Echt zoo supertof!

Spreek je snel weer!

xMaarten

• 04 April 2008 - 13:01

Evelien:

Wat geweldig! En volgens mij leuk dat je ouders er ook zijn?! :)
    Geniet van die vrije dagen!