Dag honderd
Door: Patrick
Blijf op de hoogte en volg Patrick
18 Mei 2008 | Zuid-Afrika, Vaalwater
Om 11 uur vanmorgen werd ik luidruchtig wakker gemaakt door het geluid van vallend glas en andere spullen die rondvlogen. Ik hoorde Jasper door de kamer rasen, er bleken drie grote bavianen via de voordeur naar binnen te zijn gekomen en aten alles op wat ze konden vinden en gooide van alles in het rond. Ik had bijna 5 uur geslapen wat lang niet genoeg was om mijn vermoeidheid te compenseren en daarom liet ik Jasper de bavianen verjagen. Later hoorde ik van hem dat ze zelfs aan mijn slaapkamerdeur hadden zitten pulken maar niet in staat waren geweest om binnen te komen.
De laatste tijd gebeurt het steeds vaker dat de bavianen in de buurt komen van gasten en in de keukens gaan rondneuzen naar voedsel. Ze raken blijkbaar gewend aan menselijk contact en worden zo met de dag brutaler.
Ik probeerde weer te slapen maar om 12 uur gaf ik het toch maar ik. Ik kreeg het leuke nieuws dat ik een uurtje eerder moest beginnen en dus stond ik maar op om te douchen. Vakantie voorbij, het is weer tijd om te werken.
In de afgelopen week is eindelijk de telefoon gerepareerd wat betekent dat ik nu eindelijk vanaf mijn kamer kan bellen. Joepie! Ook houdt dit in dat telefoontjes automatisch doorgeschakeld worden en het dus weinig zin had om de office open te laten gezien de conferentiegroep die het hele park in beslag neemt hun eigen plannen voor de middag gepland hadden.
Vanmiddag was één van de belangrijke rugby wedstrijden op TV (Sharks VS Tigers) en dat is hier zo’n enorm populaire sport dat we de lounge boven omgebouwd hadden tot bioscoop met een beamer en een groot scherm. Verder moest er veel voorbereid worden voor de braai van vanavond en heb ik in de keuken geholpen met de mice en place.
Tegen vijf uur ging het kampvuur aan en een uur later waren de kolen heet genoeg voor een echte Zuid Afrikaanse braai. Het vlees ging op het vuur en het feest kon weer beginnen. We hadden op de bar een radio neergezet en iedereen had wel zijn eigen voorkeur van muziek waardoor iedereen hun eigen CD map tevoorschijn haalde en om de paar minuten hun eigen muziek aan te zetten.
Het is nu half twaalf en de mensen houden het nog steeds goed vol. Toch, om half één ging de grootste groep weg en konden we de bar sluiten. Sommigen van hen bleven nog wel rond het vuur zitten maar hoefden niets te drinken dus kon het personeel naar huis gebracht worden zodra alles was opgeruimd.
Toen ik terug kwam waren er nog een paar mensen en ik schoof aan. Hele gesprekken gehad over alles en nog wat en langzaam aan ging de één na de ander naar bed, op drie na, waaronder ik. We bleven nog gezellig zitten en hout op het vuur gooien. Tegen vijf uur besloten we de boel te sluiten en naar bed te gaan. Morgen moeten zij uitchecken en dus vroeg op en lang rijden naar Johannesburg. Om half 6 lag ik op bed, ik hoop dat het niet gaat wennen, morgen maak ik het in ieder geval niet zo laat….
18 Mei 2008 - 20:05
Noes:
haha, leuk dagje zo..
en dat is niet laat half 6.. dat is vroeg;) -
18 Mei 2008 - 20:12
Mama:
hoop dat je vannacht beter slaapt zonder ongenode gasten! maar toch ook leuk om een keer een nacht lekker te kletsen! gewoon doen je bent maar een keer jong en in afrika!!!