Dag veertig
Door: Patrick
Blijf op de hoogte en volg Patrick
19 Maart 2008 | Zuid-Afrika, Vaalwater
Eindelijk ben ik de 30-periode voorbij. Het leek alsof er geen einde aan kwam. De afgelopen 10 dagen verliepen wel erg langzaam door het weer en de weinige gasten zeg. Maar goed, ik heb het gered. 1/4e van mijn stage periode zit er op!
Vanmorgen had iedereen ochtenddienst omdat we vanavond geen gasten hebben. Daarom hebben we gisteravond maar even laten varen. Vanmiddag gaat Zack naar het dorp om wat inkopen te doen in de meest goedkope winkel die hij kent. Hij krijgt ook korting uiteraard zodat het nog goedkoper wordt, en we vanavond een gezellige braai kunnen maken op de staff quater.
Vanmorgen een boel berichtjes gehad van de stagebegeleider via Quickplace. De laptop van één van de groepsgenoten die ik Kaapstad zit is gestolen. Een flinke baal voor hem dus! Ik zal echt niet weten wat ik zal doen, alle foto’s, verhalen, video’s, schoolwerk en veel meer weg! Extra goed op mijn spullen letten dus als ik naar Cape Town ga en een backup maken voor vertrek!
Verder alle opdrachten doorgekregen die we nog moeten maken, maar die heb ik tot nu toe allemaal al af. Goed bezig dus!
Wat ik nog niet had verteld zondag was toen die vrienden van Ton uit checkten ze mij nog even extra wilden bedanken voor de leuke week. Die vrouw (Anitra, waarvan ik zei dat ze op Truus leek qua persoonlijkheid) schrijft boeken en vertelde dat iedere schrijver altijd een moleskine boekje bij zich draagt. Dit is een klein boekje waarin je alles opschrijft wat je te binnen schiet, zodat je dat later nog weet wanneer je aan je boek werkt.
We hadden gepraat over dat ik dagelijks een dagboek schrijf, en ze vond dat zo leuk dat ik niets mocht vergeten. Het eerste wat ik dus vergat was opschrijven dat ik het boekje had gekregen…
De gasten van impala checkten al om 9 uur uit dus het was heel rustig verder. Omdat iedereen ochtenddienst had, zaten we gezellig met zijn 3’en in de office niets te doen. Kopje koffie dan maar? Lekker! Hmmm oploskoffie…
Vandaag had heel Kololo ochtend dienst omdat er geen gasten waren en dus was het ’s morgens helemaal vol met alleen maar medewerkers. De general manager Joris was jarig en dat is toch wel reden voor een feestje!
Johannes (de andere kok) had een grote taart gebakken en dus gingen we met z’n allen in het restaurant zitten met een groot stuk koek zoals ze het hier noemen. Er was nog een stuk over en die heb ik in mijn koelkast gezet voor als toetje in de middag.
Rond 2 uur maar gestopt in de office en de boel afgesloten. Telefoon doorgeschakeld en lekker op mijn kamer gezeten om een filmpje te kijken. Ik heb maar een half uur van die film gezien, misschien zelfs minder, want ik vond het tijd om wat te ondernemen. We zijn even Kololo op gegaan om dieren te spotten en even in de buitenlucht te zijn. Echt veel gezien en helaas ook een dode koedoe baby.
Toen we terug kwamen was al het personeel naar huis in Vaalwater omdat ze vrij hadden en dus hadden we het rijk voor ons twee. We gingen dus zelf maar een braai maken en lekker ons eigen vlees klaarmaken. Het had best hard geregend dus het hout was nat dus dat zorgde voor nogal wat problemen met het aanmaken van het vuur. Gelukkig is het wel gelukt en kregen we een aardig padvinder gevoel.
Gezellig muziekje er bij, wijntje er bij en toen begon het te regenen. Heel zachtjes maar wel constant.
Wij als echte Hollanders lieten ons niet wegjagen en zijn gewoon blijven zitten. Lekker in de regen eten met een kampvuur dat steeds kleiner wordt door al het water. Later hield de regen op en konden we de boel weer lekker opstoken.
Om half 12 toch maar de boel opgeruimd, het vuur uitgemaakt en naar bed gegaan. Lekker naar bed, daar was ik aan toe.
19 Maart 2008 - 18:53
Wouter:
hmm, heb je eindelijk die braai, begint het weer te regenen, het lijkt nederland wel.
:D
groeten -
19 Maart 2008 - 18:57
Paula Baars:
Hallo Patrick,
Je kent mij niet, maar ik geniet ontzettend van je verhalen. Mijn vriendin Marianne en ik zijn in januari een week op Kololo geweest en zaten in de Impala. Toen was Nicole nog de stagiaire en nadat wij weg waren kwam jij op Kololo. We hebben zo'n bijzondere week gehad daar en genieten er nu nog van. Inmiddels zijn wij alweer twee maanden thuis, maar Kololo zit ins ons gebakken als het ware. Leuk om te lezen over Richard en zijn vrouw, Carla en het personeel. We zijn een paar keer met Richard weggeweest en een paar keer met Lucas. Kan me je gevoel voorstellen nu je townships gezien hebt. Wat een andere wereld he? Nou, maak er nog wat moois van, geniet nog heel veel en kijk uit in Cape Town strakst. Doe de groeten aan de mensen daar van Marianne en Paula, als ze nog weten wie we zijn tenminste. We waren toen een week lang de enige gasten en troffen het ook nog eens met het weer. Een keer 's middags een buitje gehad. Doe vooral Carla de groeten als ze terug is. We hopen dat ze geslaagd is.
Nou nog veel schrijfplezier zodat wij nog veel kunnen lezen!
Groetjes, Paula Baars en Marianne Kors.
19 Maart 2008 - 19:28
Nicole:
Het regent...het regent....patrick die wordt nat, nicole in nederland Ooohoook, MAAR patrick heeft zebra's en giraffen in de buurt en ikke niet :P