Dag vierennegentig
Door: Patrick
Blijf op de hoogte en volg Patrick
12 Mei 2008 | Zuid-Afrika, Kaapstad
Hoewel de uitcheck officieel voor 11 uur ’s ochtend moet plaatsvinden stond ik al voor 9 uur klaar voor vertrek. Ik wou vast op zoek gaan naar het ‘sweet lemon guest house’ want ik had al een poging gedaan om de straat op de kaart te vinden maar dat was me niet gelukt. In verwachting dat ik waarschijnlijk ging verdwalen ben ik dus maar vroeg de deur uit gegaan.
Onderweg ben ik nog gestopt bij een klein winkelcentrum waar ik zo onderhand al wel 10 keer langs was gereden maar nooit naar binnen was gegaan. Opvallend is dat ze hier, maar ook in Kaapstad of V&A Waterfront of zelfs in Johannesburg ontzettend veel winkels met merk kleding hebben, tegen precies dezelfde prijs als in Europa, wat relatief gezien voor de salarissen hier verschrikkelijk duur is.
Ik reed door tot zover ik wist waar ik heen moest. Op de kaart stond een kerk aangegeven, wat een duidelijk herkenningspunt is en vanuit daar ben ik maar weer de weg gaan vragen. Gelukkig konden een paar mannen van de beveiliging in een grote winkelstraat me goed helpen en wezen me duidelijk de weg. Om 11 uur stond ik al voor de deur, veel te vroeg om te kunnen inchecken. Ik liet de tas in de auto en reed richting V&A waterfront om een bezoekje te brengen aan het gigantische winkelcentrum waar ik enkele dagen geleden ook al was geweest. Ik had nog lang niet alles gezien dus ik heb me er gelukkig uren kunnen vermaken.
Tegen half drie reed ik weer terug naar het hostel om me in te checken. Ik ging naar binnen, kreeg een rondleiding en stapte uiteindelijk mijn nieuwe kamer voor de komende dagen in. Direct bij binnenkomst een open badkamer met een grote douche, een toilet en een wastafel. Daarlangs liep een kleine trap die op de verhoogde slaapkamer uitkwam. Een super groot bed met een grote kroonluchter er boven. Echt een hele moderne en hippe kamer, volledig in de Kaapstadse stijl.
Ik zette mijn koffer neer en ging nog even het souvenir bekijken dat ik vanmiddag voor Noes heb gekocht. Ik heb er uren voor rondgelopen maar uiteindelijk toch het perfecte cadeautje kunnen vinden dus trots heb ik er nog even naar kunnen staren.
Ondertussen werd er op de deur geklopt, het was één van de medewerkers en ik kreeg te horen dat ik de enige gast was voor de komende dagen in dit gastenhuis en of ik geen gratis upgrade naar een guesthouse om de hoek wilde (sweet orange, van hetzelfde concern) een veel grotere kamer, luxer en een gratis fles rode wijn voor het ongemak. Nou, daar zeg ik geen nee tegen dus ik pakte direct mijn tas weer op (die toch nog ingepakt was) en we liepen gezamenlijk naar één straat verderop.
De kamer was inderdaad vele malen groter, met een ruim tweepersoons bed, LCD tv, grote kast en ga zo maar door. Helaas is hij niet zo in stijl als de vorige kamer, maar nog steeds een mooie kamer om de komende 5 nachten te verblijven. Toch denk ik dat ik de vorige kamer leuker vond…
Nadat ik mijn tas grotendeels had uitgepakt ben ik al lopend de buurt gaan verkennen. Eerst even naar een internet café gelopen om mijn dagverslagen tot nu toe te plaatsen en de e-mail te checken, of zoals ze het op zijn Afrikaans zeggen de e-pos. Daarna heb ik nog een lange wandeling gemaakt over het strand, lekker even uitwaaien. Gelukkig waaide het een stuk minder hard dan gister wat het veel aangenamer maakte. Onderweg ontdekte ik een buitenzwembad langs het strand met hoge duikplank. Als het goed is, is hij deze week gewoon geopend dus ga ik hem wel even een bezoekje brengen zodra ik kan. Ze zullen me wel voor gek verklaren!
Het is nu veel sneller en gemakkelijker om in het stadscentrum te komen, zeker omdat ik de weg al begin te kennen maar ook omdat ik er nu op slechts 5 minuten afstand van gelegen ben. Tegen zes uur ben ik dus weer naar het V&A gegaan waar ik weer een ander gedeelte van de stad heb bekeken. Toen ik in het winkelcentrum bij de afdeling food kwam zag ik tot mijn grote verbazing een echte Wok-Wok. De Apeldoorn flashbacks kwamen weer naar boven en ik kon het niet laten om een stevige noedel avondmaaltijd te halen, met als voorafje echte verse Zuid Afrikaanse sushi. Normaal gesproken hou ik hier niet zo van, maar in dit geval kon ik het toch niet laten en het was nog lekker ook!
Gelukkig kon ik nog wel de verleiding weerstaan om de kok te vragen “heb JIJ dit gemaakt? Lekker” maar dat kwam hoofdzakelijk doordat ze al moeite hadden met Engels verstaan en spreken, laat staan Nederlands of Afrikaans. Tijdens dat de tientallen meeuwen schooiend naar mijn eten zaten te staren heb ik lekker buiten op het plein gezeten. Na mijn maaltijd ben ik nog even door het centrum gelopen en heb de auto gepakt om terug naar huis te rijden. Ondanks de vele verwarrende straten reed ik in één keer goed. Kaapstad begint al wat minder onlogisch te lijken dan aan het begin van de week!
Nu lig ik op mijn veel te grote bed, of beter gezegd veel te breed, want van lengte hebben ze hier volgens mij nog nooit gehoord, en heb net de film ‘the mummy returns’ gekeken die vroeger naar mijn idee grafisch veel beter was dan nu. Ik ga nu maar slapen want morgen ga ik, as het weer meezit ga ik naar Robben Island dus dan wordt het weer een drukke dag. Wat in ieder geval al wel zeker is, ik ga morgen naar de haaien, duiken in het TwoOceans Aquarium tussen de white sharks!
12 Mei 2008 - 18:21
Nicole:
Gratis upgrade :) nooit nee zeggen :) vet!!! -
12 Mei 2008 - 18:22
Nicole:
Duiken met haaien!!! dat stukkie ben ik vergeten te lezen doe je voorsichtig! -
12 Mei 2008 - 18:42
Noes:
Heej schat, op deze manier zijn je dagverslagen erg leuk om te lezen!;)
kusje -
13 Mei 2008 - 08:49
Mama:
jongen, wat klink je enthousiast! heerlijk. ik zal je mijn verhalen (niet zo spannend als je jouwe) per e-pos sturen. dikke knuffel mama. -
13 Mei 2008 - 13:13
Esther:
Hey Patrick,
Lang geleden dat ik wat van me heb laten horen, maar ook erg druk gehad met van alles en nog wat. Vandaag een dagje vrij dus ik neem maar ff de tijd om weer eens bij te lezen van iedereen.
Maar jeetje zeg, wat kan jij schrijven. Iedere dag weer zo'n lang verhaal. Waar haal je het vandaan?! Heb het maar globaal gelezen anders ben ik volgend jaar nog niet klaar ;) Maar van wat ik gelezen heb, heb je het dus erg leuk daar. Ik denk af en toen toch ook wel, goh, was ik daar ook maar heen gegaan, maar ja je kan niet alles hebben he ;)
Dus je bent nu op vakantie in Kaapstad. Zal wel veel te zien zijn. Jij durft wel zeg met dat skydiven. Lijkt mij ook wel super, maar weet niet of ik het uiteindelijk zou durven.
Maar goed, ik ga nu weer verder neuzen op de waarbenjij's.
Veel succes en plezier nog!
Groetjes Esther -
13 Mei 2008 - 19:25
Wouter:
Wat een cultuur doe je op in deze dagen zeg! museums kerken , toe maar.